تغذیه بعد از زایمان

 آش و سوپ مقوی بخورید
غذاهای گرمی که راحت هضم می‌شوند، از بهترین گزینه‌ها هستند. بعد از زایمان سوپ مقوی که با آب گوشت و جو دو سر آماده شده را میل کنید تا هم به بدن‌تان پروتئین برسانید و هم با دریافت فیبر، دستگاه گوارشتان را از حالت شوک بعد از زایمان بیرون بیاورید. سوپ‌های غنی، خورشت‌ها و میانوعده‌هایی مثل کاچی، فرنی یا شیر برنج، به بدنتان برای به دست آوردن توان از دست رفته‌اش کمک خواهند کرد.

به بدنتان آب برسانید
شمایی که نوزادتان را با شیر خودتان تغذیه می‌کنید، بیشتر از قبل به مصرف مایعات نیاز دارید. نوشیدن آب خالص در طول روز، تنها یکی از راه‌های آب‌رسانی به بدن است. شما باید لااقل یک وعده در روز غذای مایع و آبدار میل کنید و مصرف میوه‌ها و سبزیجات تاره را هم برای آب‌رسانی به بدن جدی بگیرید.

التهاب بدنتان را با تغذیه مناسب کم کنید
در روزها و هفته‌های بعد از زایمان، بیشتر از هر زمانی به مصرف خوراکی‌های ضدالتهاب و مواد غذایی که هضم را برایتان راحت‌تر می‌کنند نیاز دارید. اصول تغذیه بعد از زایمان می‌گوید که شما با مصرف این مواد غذایی می‌توانید با هدفتان برسید:

-سبزیجات برگ‌سبز و تازه
-میوه‌های بنفش و توت‌ها
-۱۰۰۰ واحد لبنیات غنی شده مخصوص مادران در روز برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن
-پروتئین‌های غنی از آهن مثل گوشت گاو و گوسفند، جگر و آب قلم
-چربی های سالم مانند روغن نارگیل ، آووکادو، روغن زیتون بکر و کره حیوانی
-ماهی‌های چرب مثل سالمون و قزل‌آلا
-غلات بدون گلوتن مثل برنج یا غلات سرشار از فیبر مثل جو دو سر
-فراورده‌های پروبیوتیک مثل محصولات کفیر
در تغذیه بعد از زایمان سراغ چه خوراکی‌هایی نباید بروم؟
شما در ماه‌های بعد از زایمان با محدودیت غذایی عجیب و غریبی روبرو نیستید. اما بهتر است برای حفظ سلامت و آرامش فرزندتان ریزه‌کاری‌های تغذیه بعد از زایمان را جدی بگیرید و برخی از خوراکی‌ها را از سبد غذایی‌تان حذف کنید.

مواد غذایی حاوی کافئین فرزند شما را بی‌خواب و بی‌قرار خواهند کرد. پس اگر به نوزادتان شیر می‌دهید سراغ قهوه، نوشابه‌های سیاه و نوشیدنی‌های انرژی زا نروید و مصرف چای را هم محدود کنید؛
مصرف ماهی‌هایی که جیوه زیادی دارند ممکن است به سیستم عصبی نوزاد شما آسیب بزند. پس سعی کنید کمتر ماهی جنوب میل کنید؛ ماهی سالمون مانند بسیاری از ماهی‌ها حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ است که از هر لحاظ برای بدن مفید هستند. به علاوه ماهی سالمون دارای نوعی چربی به نام DHA است. DHAچربی موجود در شیر مادر است و با این که مقدار آن ناچیز است وجود آن برای سیستم عصبی نوزاد ضروری جلوه می‌کند. مصرف ماهی سالمون دو بار در هفته سطوح DHA را پس از زایمان در مادرها بالا می‌برد و برای فرزندش نیز مفید است. اما در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.
تا آنجا که می‌توانید مصرف مواد غذایی حاوی نگهدارنده را محدود کنید. ممکن است فرزند شما به این ترکیبات حساسیت داشته باشد؛
سعی کنید کمتر سراغ خوراکی‌های نفاخ مثل گندم و جو بروید و مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن را هم محدود کنید.