سزارین و شیر دهی (1)

 

در سزارین اگر بی حسی موضعی اعمال شود ، بعد از بدنیا آمدن نوزاد و قبل از آنکه اثر بی حسی از بین برود ، یعنی زمانی که مادر کاملاً هشیار است و دردی هم احساس نمی کند ، بهترین زمان برای شروع شیردهی است .

برای مدتی بعد از زایمان مادری که بیهوشی عمومی گرفته است ، هوشیاری کامل ندارد ، بنابراین شروع شیردهی او به تعویق می افتد . در اولین فرصتی که مادر توانایی شیردهی داشته باشد باید به این کار ترغیب شود . در آن زمان فقط کمی ماده بیهوشی در بدن مادر وجود دارد که برای نوزاد بی خطر است .

مادر می تواند وقتی برش سزارین اش دوخته شد ، به یک طرف بچرخد و در حالیکه به پهلو خوابیده ، شیردهی را شروع کند .

از روزهای اول بعد از سزارین ، اگر همسر حضور فعال داشته باشد ، بهتر است نوزاد توسط او روی پستان مادر قرار گیرد و شیر بخورد . با این کار مادران احساس راحتی و حمایت بیشتری می کنند و پدران از این که می توانند به تغذیه فرزندشان کمک کنند خوشحال می شوند .


هم اتاقی مادر و نوزاد یک راه شگفت انگیز برای شناخت کودک و شروع خوب شیردهی است .


برنامه هم اتاقی مادر و نوزاد ، علاوه بر این که رضایت مادر را در مراقبت از نوزادش فراهم می کند ، مزایای دیگری هم دارد از جمله :


» هم اتاقی 24 ساعته ، شیردهی نامحدود را آسانتر می کند . بدیهی است که مادر در ابتدا به کمک بیشتری نیاز دارد .


» وقتی مادر و نوزاد تمام ساعات با هم باشند و مادر به طور نامحدود شیردهی داشته باشد ، دفعات تغذیه با شیر مادر به آرامی بیشتر می شود .

» اگر نوزاد خواب آلود است ، مادر می تواند از سیکل خواب و بیداری نوزادش مطلع شود و این مزیت را دارد که در ساعاتی که نوزاد هوشیار است به او شیر دهد .

» از آنجاییکه نوزاد را به اتاق نوزادان نمی برند ، مادر می تواند مطمئن باشد که به کودک شیر مصنوعی ، آب قند یا پستانک داده نمی شود . (زیرا دادن بطری یا پستانک موجب سردرگمی نوزاد در گرفتن پستانک می شود ) .

 

به خانمهای بالای 20 سال توصیه می کنیم از امکانات مرکز ما برای تشخیص زودرس سرطان پستان استفاده کنند .

 


مطلب مرتبط سزارین و شیردهی (2) ، شیردهی (شقاق) ، سزارین و شیردهی (1)