در مورد اعمال جراحی زیبایی پستان بیشتر بدانیم

در مورد اعمال جراحی زیبایی پستان بیشتر بدانیم

 

امروزه جراحی های زیبایی سینه به عمل های جراحی پر طرفداری تبدیل شده است که بسیاری از زنان و دختران جوان به آن اقدام می کنند.

عمل های معمول جراحی پلاستیک در سینه عبارتند از : جایگذاری پروتز ها(بزرگ کردن سینه)، بلند کردن سینه و قرینه کردن و کوچک کردن سینه ها .

بعد از انجام این اعمال جراحی بزرگترین نگرانی های زنان و دختران این است که آیا این اعمال روی توانایی شیر دادن آنها در آینده تاثیر می گذارد ؟و آیا احتمال سرطان را در آنها افزایش خواهد داد یا خیر؟

بزرگ کردن پستانها و پروتز سینه در میان اعمال جراحی پلاستیک شایع سینه ، عمل ایمپلنت (پروتز )سینه از جمله موفق ترین جراحی است که تاثیر زیادی در بهبود اعتماد به نفس در روابط خانوادگی و اجتماعی فرد دارد.باید توجه داشت که بیش از 40 سال است که ایمپلنت (پروتز)سینه استفاده می شود.

با پیشرفت تکنولوژی بطور مرتب نسل های جدید تر و با کیفیت بهتر این ایمپلنت ها وارد بازار می شود. بطور کلی کاندیدای پروتز سینه را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

1- افرادی که بافت سینه شان رشد کافی نداشته است که این عدم رشد می تواند دوطرفه (متقارن) و یا یک طرفه (با تفاوت زیاد در سایز سینه با هم)باشد. که گذشته از بحث ظاهری بعلت مشکل در پیدا کردن لباس مناسب در بسیاری از موارد انگیزه انجام عمل جراحی پروتز سینه را پیدا می کنند.

2- افرادی که در اثر زایمان و یا کاهش وزن شدید و یا بدلیل پیری و افزایش سن و یا عمل جراحی سرطان سینه بافت طبیعی پستان را از دست داده اند .این دسته از افراد معمولاً بیش از 30 سال دارند. بطور کلی سازمان دارویی آمریکا (FDA )در افراد بالای 22 سال اجازه گذاشتن پروتز با کاربرد های زیبایی و در هر سنی اجازه گذاشتن پروتز با کاربرد های ترمیمی (مثلاً بعد از عمل سرطان پستان ) را داده است.

چند نوع ایمپلنت (پروتز) وجود دارد و چه تفاوت هایی با هم دارند؟

تمام ایمپلنت ها پوششی از جنس سیلیکون سخت دارند اما ممکن است داخل این پوشش از سرم نمکی (سالین) یا ژل سیلیکون پر شده باشد و بر این اساس به دو دسته تقسیم می شوند.

آیا پروتز های ژلی و سالینی نسبت به هم ارجحیت خاصی دارند؟

باید توجه داشت که جراحان مختلف سلایق مختلفی دارند. در حال حاضر در آمریکا مصرف این دو نوع پروتز با هم برابر است . اما بطور کلی مزایای پروتز های ژلی عبارتند از :

1- پروتز های ژلی دارای قوام طبیعی تر بوده و در لمس ، به بافت طبیعی سینه شباهت بیشتری دارند.

2- پروتز های ژلی در نمای نیمرخ منظره طبیعی تری داشته، یعنی در آنها بالای سینه کمی خالی تر از پایین سینه است.

مزایای پروتز های سالینی :

1- از برش کوچکتری گذاشته می شوند.

2- در این پروتز ها کیسه پروتز خالی بوده و پس از گذاشته شدن در محل سینه با آب و نمک پر می شود.بنابراین امکان تطبیق و تغییر حجم سینه وجود دارد.

چهار سوال شایع در مورد پروتز های سینه :

1- آیا پروتز ها خطر سرطان زایی دارند؟

خیر ، در مورد پروتز های ژلی این شک وجود داشت که آیا این پروتز ها احتمال بیماری خود ایمنی را افزایش می دهند یا خیر ؟ که پس از سالها یررسی این مسئله رد شد.باید توجه داشت که در تمام طول این مدت پروتز های ژلی در 60 کشور دنیا از جمله اروپا و آمریکای جنوبی بطور وسیع و بدون هیچ عارضه ای استفاده می شوند.

2- آیا پروتز ها مانع از حاملگی و شیر دهی می شوند؟

خیر ، اگر به نوک پستان و آرئول آسیبی نرسیده باشد و کمترین آسیب به غدد پستانی برسد مشکلی وجود نخواهد داشت.

3- آیا پروتزها مانع از انجام روش های تشخیصی زودرس سرطان سینه مانند مامو گرافی می شوند؟

خیر ، امروزه رواج دستگاههای مامو گرافی دیجیتال و بخصوص استفاده از MRI عملاً مشکلی در تشخیص سرطان سینه در خصوص پروتز ها وجود ندارد.

4- مدت ماندگاری نتیجه عمل پروتز چقدر است؟

سالهای طولانی . بطور متوسط در پروتز های ژلی احتمال تعویض پروتز ظرف 5 سال 12 -21 % و در 10 سال 44 % است که نصف این آمار بعلت خواسته خود بیمار جهت داشتن پروتز بزرگتر در عمل بعدی انجام می شود.

 

در ضمن به اطلاع می رساند فیلم و عکس اعمال جراحی زیبایی  انجام شده توسط تیم جراحی پستان ، در مرکز تیم تخصصی پستان قابل ارائه به علاقمندان می باشد .